Družstvo SOLEA CZ obdrželo ochrannou známku za zaměstnávání postižených

28.05.2012 11:59

Společnost SOLEA CZ výrobní družstvo je další firmou, které Nadační fond pro podporu zaměstnávání osob se zdravotním postižením (NFOZP) předal ochrannou známku Práce postižených. O udělení známky informovala v pondělí ředitelka NFOZP Hana Potměšilová.


"Známku Práce postižených v prostorách obecního úřadu Rybník – Česká Třebová nově oceněnému ukázkovému zaměstnavateli zdravotně postižených v České republice předala ředitelka NFOZP paní Hana Potměšilová, poslankyně Vladimíra Lesenská, starosta obce Jiří Hrdlička a Antonín Šípek, ředitel Sdružení automobilového průmyslu," uvedl NFOZP v tiskové zprávě.

SOLEA CZ je první licencovanou společností, která vyrábí produkty převážně pro automobilový průmysl.

Firma zaměstnává 82 lidí, z toho je 61 osob se zdravotním postižením. Společnost se stále rozrůstá a přibývají pracovní místa lidi se zdravotním postižením. Firma se tak stala vzorovým zaměstnavatelem zdravotně postižených osob nejen ve svém regionu.

Projekt ochranné značky Práce postižených si klade za cíl upozornit na lidi, kteří i přes své zdravotní postižení a ztížené podmínky při uplatňování na trhu práce dokáží vykonávat stejně dobrou a konkurenceschopnou práci jako zdraví lidé. Stejně tak je cílem pozdvihnout společnosti, které jsou kvalitními zaměstnavateli osob se zdravotním postižením.

Právo užívat tuto známku má zaměstnavatel, který zaměstnává zdravotně postižené osoby a prokáže, že se na poskytnuté službě, vyrobeném, baleném či kompletovaném výrobku svou prací podílely zdravotně postižené osoby alespoň 75 procenty. Od roku 2010 je ochranná známka součástí Národní politiky kvality České republiky. Majitelem ochranné známky je Nadační fond pro podporu zaměstnávání osob se zdravotním postižením. Správcem ochranné známky je Sdružení pro oceňování kvality.

Zdroj: https://www.mediafax.cz/domaci/4060928-Druzstvo-SOLEA-CZ-obdrzelo-ochrannou-znamku-za-zamestnavani-postizenych