Europoslankyně se zajímala o Lázně Běloves

27.02.2011 17:49

Náchod – V průběhu minulého týdne zavítala do Náchoda vzácná návštěva – poslankyně Evropského parlamentu Zuzana Brzobohatá a poslankyně Parlamentu ČR za Královéhradecký kraj Vladimíra Lesenská.

Jak nás informovala Nina Adlof, tisková mluvčí náchodské radnice, starosta Jan Birke poslankyně provedl po areálu běloveských lázní a seznámil je se záměrem jejich obnovy, na kterém vedení města intenzivně pracuje.

„Revitalizace lázní je jedním z pilířů a cílů vzájemné dohody celé čtyřkoalice“, uvedl starosta. Europoslankyně Brzobohatá, která je současně členkou Výboru pro regionální rozvoj, se o tuto problematiku velice zajímala, s ohledem na to, že pochází z Jihomoravského kraje, kde byl v roce 2007 otevřen areál Lázní Lednice.

„Tento areál navštívil začátkem roku náchodský místostarosta Tomáš Šubert a získal zde cenné informace a zkušenosti s výstavbou a obnovou lázní a možnostmi financování,“ informovala mluvčí Adlof.

V závěru návštěvy si europoslankyně Zuzana Brzobohatá a poslankyně Parlamentu ČR Vladimíra Lesenská prohlédly budovu náchodské radnice, starosta Jan Birke jim nezapomněl ukázat také krásné reprezentativní historické prostory obřadní síně náchodské radnice.

Zdroj: https://nachodsky.denik.cz/zpravy_region/europoslankyne-se-zajimala-o-lazne-beloves20110227.html