Oslovení kandidátky na senátorku Vlaďky Lesenské

31.05.2020 16:38

Rok 2020 je pro mě signálem toho, že v našem senátním obvodu se ucházím o Vaše hlasy. Nejsem však žádný nováček.
Poprvé jsem byla zvolena do zastupitelstva města Týniště nad Orlicí v roce 1994. Volební výsledek, ale možná spíše má stavitelská profese, mě vynesly do křesla místostarostky pro stavební činnost.
Podruhé to byl rok 1998. Na dotaz, zdali po zkušenosti na radnici půjdu dělat starostku, jsem odpovídala negativně. Měla jsem tehdy rozjetou soukromou projekční kancelář a chtěla jsem nabrat zkušenosti, vyzkoušet si, jaké to mají živnostníci. Té zkušenosti nelituji a dodnes si poctivě pracujících soukromníků vážím.


Třetí zvolení přichází v roce 2002. Zároveň nastupuji jako investiční technička a správkyně budovy Krajského soudu v Hradci Králové. Zjišťuji, jaké to je udržovat tak velký objekt, kde se denně vyskytují stovky lidí, natož v něm provádět stavební úpravy. Zároveň si rozšiřuji své odborné vzdělání a studuji znaleckou školu.
Rok 2006 je pro mě přelomový, jsem zvolena poslankyní Parlamentu ČR a k tomu znovu obhajuji mandát zastupitelky. Daří se mi pro Rychnovsko získat nemalé peníze a zároveň z poslaneckého příjmu zvládám sponzorovat kulturní a spolkové aktivity.


Čtyři roky utečou jako voda a jsou tu další volby. Načínám druhé volební období ve funkci poslankyně, jednak chci dokončit rozpracované zákony, které se týkaly těch nejpotřebnějších, jednak získat kontakty a přinést do našeho regionu další peníze, hlavně tam, kde je to zapotřebí. Objevují se nápady, že bych zvládla jak funkci starostky, tak i poslankyně, že to přeci zvládají i jiní. Sedět za veřejné peníze na dvou židlích kategoricky odmítám. Stávám se alespoň městskou radní.
Ve Sněmovně po dvou obdobích končím a znovu již nekandiduji, této politické arény jsem si užila dost a poznala všechny její neduhy. Čeká na mě nová práce - uspěla jsem ve výběrovém řízení na ředitelku orlicko-ústeckého úřadu práce, kde mám možnost zúročit své zaměření na sociální oblast a zároveň vést kolektiv lidí.
I po posledních volbách do zastupitelstva v roce 2018 jsem týnišťskou zastupitelkou. 

Odmítám o něco většího usilovat, jelikož na mě spoléhá tým zaměstnanců na úřadě, se kterým se hlavně snažíme více provázat školy s konkrétními firmami v regionu. Je moc brzo, abych novou manažerskou práci opouštěla, počkám si, až budu mít výsledky.

A přede mnou jsou senátní volby 2020. Teď už nelze říci ne. Dostala jsem se totiž do životního okamžiku, kdy na jedné straně mám bohaté zkušenosti a velké množství kontaktů, které Rychnovsku nabízím, a na druhé straně energii posunout náš krásný region zase o kus dál.

Kandiduji na senátorku Parlamentu ČR a jen Váš hlas o tom rozhodne. Děkuji Vám za něj.

Ing. Vladimíra Lesenská