Tombola nabízela také lístky do dvorské zoo

06.06.2011 13:33

Chábory – Místní organizace ČSSD v Opočně uspořádala velkou kulturní akci k Mezinárodnímu dni dětí v Areálu zdraví.

Nechybělo zde mnoho zajímavých a sportovních akcí pro děti. Ve sportování nezůstali pozadu ani ti dříve narození. K dobré náladě přispěl svou hudbou DJ Ghynni Pavel Hynek z Dobrušky, živě zahrála Koclířovská kapela RAID ze Svitavska.

V průběhu Dětského dne byly losovány tři tomboly, kde děti vyhrávaly krásné dárečky. Mezi cenami nechyběly ani volné vstupenky do zoologické zahrady ve Dvoře Králové nad Labem. Losování prováděl přítomný senátor Miroslav Antl a poslankyně Poslanecké sněmovny PČR Vladimíra Lesenská.

O hladové žaludky se všem přítomným postaraly tři stánky s občerstvením, které všechny děti, ale i dospělý doprovod zdarma využívali. V průběhu akce děti zažily také pravou dešťovou smršť, která se nad Cháborami v odpoledních hodinách přehnala. Ale všichni využili postavených stanů, kde nepřízeň počasí přečkali, a zábava pokračovala dále.

Asi o největší atrakci, kterou děti využívaly nejvíce, se postaral SDH Domašín u Dobrušky, který ukázal svou techniku. Poté hasiči na plochu areálu nastříkali velkou vrstvu pěny, kde se děti vyřádily nejvíce. Velice pěkné bylo vystoupení dobrušských radioamatérů, kteří děti s tímto oborem seznámili, a mohly si komunikaci i vyzkoušet.

Další velice sledované vystoupení, předvedl klub bojového umění Musado z Dobrušky. Děti se také s velkým zájmem seznámily s líhní bažantů, přičemž dostaly odborný výklad od Jaroslava Svědíka z Chábor. Celá akce se velice vydařila a dětem se moc líbila.

Zdroj: https://rychnovsky.denik.cz/zpravy_region/tombola-nabizela-take-listky-do-dvorske20110606.html