Zvažuje se i expozice v Bruselu

24.02.2011 06:03

Vamberk, Rychnov nad Kněžnou - Do krajkářské školy a výrobního družstva vamberecké krajky zavítala poslankyně Evropského parlamentu Zuzana Brzobohatá.

Posouzení možností společné výstavy produktů krajkářské školy a výrobního družstva vamberecké krajky zároveň s výrobky chráněné dílny občanského sdružení Život bez bariér z Nové Paky na Jičínsku ve výstavních prostorách v belgickém Bruselu, to byl hlavní cíl návštěvy europoslankyně Zuzany Brzobohaté v rychnovském okrese.

V průběhu středečního dopoledne v doprovodu poslankyně Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky Vladimíry Lesenské v rámci okresu zavítala především právě do Vamberka, pak také do Rychnova. Uvažovaná expozice by se měla uskutečnit ještě v letošním roce.

Prvním místem, které výprava navštívila, byla krajkářská škola ve Vamberku, posléze přišlo na řadu i zdejší výrobní družstvo krajky. Volnější program čekal skupinu v rychnovském sídle regionální poslanecké kanceláře ČSSD. Tam se odehrálo krátké ohlédnutí za předcházejícím průběhem programu, ovšem převažovala diskuze na různá témata.

„Je to pro mne svým způsobem výjimečný výjezd, navíc výroba krajky je mi blízká. Co se týká výstavy, jedna z představ je taková, že týden by byla situovaná v Evropském parlamentu a následně by se pro ni třeba na další měsíc našlo jiné místo někde v českých prostorách,“ pronesla kromě jiného europoslankyně Zuzana Brzobohatá.

K jiným tématům řekli své také další přítomní - Jaroslav Štefek za Euroregion Glacensis, ředitelka rychnovské mateřské školy Láň Dagmar Židová či Ivana Tomková, jež rovněž měla podíl na pořádání středeční výpravy.

Z programu to však pro poslankyně rozhodně nebylo všechno, odpoledne skupina strávila v Náchodě.

Zdroj: https://rychnovsky.denik.cz/zpravy_region/zvazuje-se-i-expozice-v-bruselu20110223.html